-

Donem resposta a les necessitats dels diferents agents de la societat en la prevenció i gestió de residus.

// Societat #ResiduZero  //

 

Actualitat

Apostar por el Residuo Cero es apostar por la salud de las personas y por el futuro del planeta

alianza residuo ceroApostar por una sociedad en la que ningún objeto que no pueda ser reutilizado, reparado o reciclado tenga que ser o rediseñado o puesto fuera del mercado. Está es la visión compartida por los miembros de la Alianza Residuo Cero, la plataforma estatal de Zero Waste Europe, que debería hacerse suya cualquier gobierno que surja de las próximas elecciones estatales si quiere proteger la salud de las personas y el futuro del planeta.

Llegeix més...

Comunicat davant la sentència

Davant la sentència del judici contra polítics i referents d'entitats socials, comuniquem:

Des de Rezero, defensem la democràcia i volem posar en evidència que el 20 de setembre i l'1 d'octubre no haurien d'haver estat subjecte a un procés judicial com el que hem viscut en aquests dos anys perquè vulnera la democràcia, la llibertat d'expressió i al dret a decidir. Avui, l'equip de Rezero cessa la seva activitat i se suma a les mobilitzacions socials i institucionals convocades.

Creiem que la democràcia està vivint un moment molt delicat i, si volem un país madur per avançar amb polítiques socials, ambientals i econòmiques a favor del benestar de les persones i el medi ambient, s'han d'assegurar els drets bàsics. Vivim aquesta vulneració dels fonamentals amb indignació i tristesa. Nosaltres continuarem treballant amb convicció per aquest model de societat que anhelem. Volem també enviar un missatge de recolzament i suport a les famílies dels presos polítics.

Up to 21 substances derived from single use plastic from packaged food have been detected in the urine of outstanding personalities from the culture, science, medicine, art and ecology fields from the Balearic Islands and Catalonia

banner3 còpia

Up to 21 substances derived from single use plastic from packaged food have been detected in the urine of outstanding personalities from the culture, science, medicine, art and ecology fields from the Balearic Islands and Catalonia.


Rezero present Plastic Health, a pioneering rise-awareness campaign about the impacts of plastics on the human health.

Llegeix més...

Nuestra salud está cada vez más condicionada y en riesgo por la proliferación de los plásticos que nos rodean, especialmente por los envases de alimentaci

banner2 còpia

En la orina de personas referentes de la cultura, la ciencia, la medicina, el arte o el ecologismo de las Islas Baleares y Cataluña se han detectado hasta 21 sustancias derivadas del plástico de un solo uso provenientes del envasado de alimentos.
Rezero presenta Salud de Plástico, una campaña pionera de concienciación y sensibilización en torno a la problemática específica de los plásticos en la salud humana.

Llegeix més...

La nostra salut està cada vegada més condicionada i sota risc per la proliferació dels plàstics que ens envolten, especialment pels envasos d’alimentació

banner3 còpia

A l’orina de persones rellevants de la cultura, la ciència, la medicina, l'art o l'ecologisme de les Illes Balears i Catalunya s’han detectat fins a 21 substàncies derivades del plàstic d'un sol ús provinents de l’alimentació envasada.

Rezero presenta Salut de Plàstic, una campanya pionera de conscienciació i sensibilització entorn la problemàtica específica dels plàstics a la salut humana.

2 d’octubre de 2019 - En una iniciativa sense precedents, 20 persones rellevants de la societat catalana i balear demanen a governs i empreses abordar amb caràcter d’urgència la crisi dels residus plàstics després de comprovar la presència del plàstic en el seu cos derivat de l’abusiva plastificació dels aliments en tota la cadena de distribució i consum.

Llegeix més...

Rezero presenta un informe sobre la presència de substàncies derivades del plàstic en l'orina de 20 persones rellevants de Balears i Catalunya

grafic tub Catalunya copia

En una iniciativa sense precedents, 20 persones rellevants de la societat catalana i balear participen de l'informe de Rezero sobre la presència de substàncies derivades del plàstic en l'orina i aborden amb caràcter d’urgència la crisi dels residus plàstics derivat de l’abusiva plastificació dels aliments en tota la cadena de distribució i consum. Rezero presentarà també Salut de Plàstic, una campanya pionera de conscienciació i sensibilització entorn la problemàtica específica dels plàstics a la salut humana.

Llegeix més...

Zero Beach - L'existència de platges sense fum pot suposar la reducció del 81% de les burilles a la sorra

platja sense residus copia

Durant el mes de juliol es van aplicar mesures per recuperar la salut de les nostres platges, engegant un pilot a les platges de Castelldefels, Gavà i el Prat de Llobregat.

Es tracta del projecte ZeroBeach, un projecte creat per Rezero i ecounion amb el suport de l’Agència de Residus, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i BeMed, on es porten a terme mesures de reducció de residus a les platges: esfomenten els espais lliures de fum, les alternatives reutilitzables (cantimplores, carmanyola...) o el sistema de retorn d’envasos de begudes a partir d'un incentiu econòmic.

Llegeix més...

Concurs barceloní o barcelonina Residu Zero (fins el 28 d'octubre)

banner premi barceloni na residuzero2

Estem buscant via xarxes socials (twitter, facebook o instagram) el barceloní o barcelonina Residu Zero! Deixa volar la imaginació i explica'ns què canviaries de la ciutat de Barcelona per convertir-la en una ciutat Residu Zero.

Si la teva idea és la més original i innovadora pots guanyar un kit #Rezero i una ampolla de vi rewine! Tens fins el 28 d’octubre per participar.

- Segueix a @rezerocat

- Comenta la teva gran idea

- Etiqueta a un amic/ga perquè participi

Recorda que també pots apuntar-te a l'Objectiu #Rezero visitant l’interactiu www.objectiurezero.cat i comença a fer petits canvis en el teu dia a dia.

 

Llegeix més...