Rezero

Creem coneixement i impulsem idees, normatives i projectes innovadors perquè tant les empreses, les administracions públiques com la ciutadania puguin tenir la possibilitat de gaudir d'un model de producció i de consumcap al Residu Zero, sense matèries tòxiques, ni productes que quedin sense ús.

Actualitat

La COP25 presenta la Llei balear de residus com a exemple per al compliment dels Acords de París

cop25 1

La conselleria de Medi Ambient i Territori, convidats per Rezero i Ecodes, han assistit a la primera assemblea de l'òrgan que vetlarà pel compliment dels objectius contra el canvi climàtic.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director general d'Educació Ambiental i Residus, Sebastià Sansó, han explicat el contingut de la Llei de residus i sòls contaminats en la primera assemblea de la comunitat #PORELCLIMA, la plataforma multiactor que es proposa implementar amb ambició els acords de París a l'Estat espanyol.

El conseller Mir s'ha mostrat molt satisfet per poder haver participat en l'acte. "Quan vam presentar l'avantprojecte de Llei, molts ens van acusar d'agosarats i van advertir que Europa no ho permetria. Avui, la Llei de residus està en línia amb la nova directiva de plàstics d'un sol ús europea i permet que les Illes Balears sigui referent a la COP25", ha afirmat.

Per la seva banda, Sansó ha assegurat que "la prevenció i la reutilització, que són les principals apostes d'aquesta Llei, són les eines més efectives per lluitar contra el canvi climàtic pel que fa a la producció". La directora general de Rezero, Rosa García, ha afegit que "si la COP25 és una crida a l'acció, estem felices d'acompanyar al govern balear avui, ja que considerem que la Llei de residus i sòls contaminats de les Illes Balears és un gran exercici de responsabilitat amb el territori i les generacions futures per part de tots els actors que hi han participat: entitats ecologistes, empresarials, consells insulars, el Govern i els grups parlamentaris. I alhora, és també un full de ruta cap a la transformació del model productiu i de consum. Un pla d'acció decidit, esperançador i inspirador per avançar cap a la societat residu zero a les illes i a tots els territoris".

Ja està de nou disponible el Kit #Rezero amb productes renovats

kit-rezero-2020

Ja tens disponible al web, per tu o per regalar, el Kit #Rezero, amb productes renovats. Et convidem a fer algunes passes vers l’estil de vida #ResiduZero. Comença l’any 2020 amb petites microdecisions que esdevindran grans fites cap a la societat #ResiduZero

Amb l’adquisició del Kit #Rezero:

 1. Reduiràs el plàstic d'usar i llençar de la teva dieta!
 2. Gaudiràs amb el consum conscient
 3. Viuràs de forma més saludable
 4. Coneixeràs el teu barri i la gent del teu entorn
 5. Formaràs part d’una comunitat transformadora

Forma part del canvi! Sigues #ResiduZero

Ja el pots adquirir a http://consumconscient.rezero.cat/producte/kit-rezero/

Rezero participa a la COP25 Madrid 2019 com a representant de la Alianza Residuo Cero juntament amb Amigos de la Tierra i Retorna a la conferència «Waste should not exist, let's make the climate fit»

Dimarts 3 de desembre les entitats representants de la Alianza Residuo Cero vam insistir en la necessitat d’un model de reducció, reutilització i reciclatge per pal·liar l'actual emergència climàtica. La producció, el tractament i el consum de tots els béns en el món és responsable del 62% de les emissions d'efecte hivernacle.

L’Alba Cabrera, cap d’estudis de Rezero, va emmarcar la seva intervenció en el «per què hem d'avançar cap a una societat residu zero» i ho va fer juntament amb les entitats de Amigos de la Tierra, Retorna i Fundación Basura de Chile.

Llegeix més...

Presentació a Menorca de l'informe “Les Illes Balears cap al Residu Zero. Situació actual i indicadors per a la transició”

portada indicadors residuzero balears

Maó, 3 desembre de 2019 - Rezero ha presentat “Les Illes Balears cap al Residu Zero. Situació actual i indicadors per a la transició”, un treball pioner que aporta una visió conjunta i transversal del model productiu i de consum a les Illes Balears. En concret, s'ha exposat els resultats i tendències que trobam a l’illa de Menorca.

Llegeix més...

Jornada "Com desplastificar l'alimentació"

CARTELL Desplastificar baixa.v01

COM DESPLASTIFICAR L'ALIMENTACIÓ
Jornada sobre toxicitat en els envasos i els agents implicats en la seva reducció

Com alguns de vosaltres coneixeu, a la campanya Salut de Plàstic (www.salutdeplastic.org) vàrem demostrar com la nostra salut està cada vegada més condicionada per la proliferació de plàstics presents en tota la cadena de l'alimentació. Cada una de les 20 persones analitzades, referents a les Illes Balears i Catalunya, mostraren dins el seu organisme la presència de metabòlits plàstics d'un sol ús provinents de l’alimentació envasada. Davant aquest problema, hem organitzat des del Govern Balear, juntament amb Rezero i la Universitat de les Illes Balears, una jornada per trobar solucions des de tots els sectors implicats, des de l’Administració, a les empreses productores i distribuïdores, així com dels mateixos consumidors.

Volem que aquest sigui un primer pas per afavorir un canvi de model, perquè tots som part del problema i tots part de la solució.

Cliqueu la imatge per veure el programa

NOTA PREMSA: Costos ambientals i econòmics dels productes menstruals d’un sol ús, dels bolquers infantils i de les tovalloletes humides

portada

Els productes menstruals d’un sol ús, els bolquers infantils d’un sol ús o les tovalloletes humides són exemples de productes que esdevenen residus després d’utilitzar-los una vegada i estan fets majoritàriament de plàstics. Cal posar el focus en aquests productes, ja que representen una part important dels fluxos de residus sòlids urbans generats i causen impactes ambientals, econòmics i socials.

Aquest és un estudi pioner fet per Rezero amb la col·laboració de Break Free From Plastic, Zero Waste Europe i Reloop, que té com a objectiu analitzar els impactes dels productes menstruals d’un sol ús, els bolquers i les tovalloletes humides, així com mesures per prevenir-los o minimitzar-los. Aquest informe és el primer a nivell europeu i va més enllà perquè, a més, s’analitzen, entre d’altres, els avantatges dels productes reutilitzables com alternativa.

Llegeix més...

Es constitueix la Taula Plàstic Zero a Barcelona

taula plastic zero bcn

En el marc del Residu Zero i la declaració d’Emergència Climàtica, l’Ajuntament de Barcelona ha constituït la Taula Plàstic Zero. L'objectiu d'aquesta taula multisectorial és trobar solucions al creixement exponencial dels plàstics d'un sol ús amb la participació i col·laboració proactiva dels diferents agents socials i econòmics. Després de la presentació d'aquesta iniciativa, el passat 18 de novembre, es desenvoluparà tota una metodologia de treball durant el primer semestre del 2020 per l'impuls d'accions i projectes concrets. Rezero dona suport a la Taula Plàstic Zero de Barcelona com a secretaria tècnica.

Llegeix més...

Presentació de RezeroLab - Recerca i solucions cap al Residu Zero

Rezero Lab logo

 

En el marc de l'acte anual de Rezero celebrat el 14 de novembre, es va presentar públicament RezeroLab - Recerca i solucions cap al Residu Zero. L'objectiu d'aquesta nova línia de Rezero és tenir una mirada més enllà de la situació actual on generar coneixement i provar iniciatives cap a la societat Residu Zero. És un espai on Rezero presentarà informes i estudis innovadors, proves pilot i generarà debat per fer possibles les solucions cap a la societat futurible que anhelem.

Veure presentació

Avui comença la Setmana de Prevenció de residus on reclamarem una vegada més que les empreses donin alternatives reutilitzables als plàstics d'un sol ús

plastic atlas1

Avui comença la Setmana de Prevenció de residus on reclamarem una vegada més que les empreses donin alternatives als plàstics d'un sol ús amb productes dissenyats per a que tinguin un cicle de vida llarg i es puguin reutilitzar.

 • De el 6 a l'15 de novembre se celebra la Setmana Mundial de Prevenció de residus amb accions que denuncien el model de producció d'elements d'un sol ús.
 • S'ha presentat l'informe "Plastic Atlas" que demostra l'enorme crisi que tenim per la contaminació plàstica i les solucions cap un futur residu zero.
 • Aquesta setmana, des de Rezero:
  • Informarem, a partir de banners, infografies de la Plataforma BreakFreeFromPlastic, la gravetat en la que estem immersos per la contaminació del plàstic.
  • Reforçarem la difusió de les solucions per combatre la contaminació del plàstic i com encaminar-nos cap a la societat Residu Zero amb propostes i la recollida de signatures de la campanya "Salut de Plàstic".

Llegeix més...