Rezero

Creem coneixement i impulsem idees, normatives i projectes innovadors perquè tant les empreses, les administracions públiques com la ciutadania puguin tenir la possibilitat de gaudir d'un model de producció i de consumcap al Residu Zero, sense matèries tòxiques, ni productes que quedin sense ús.

Cada dia, el litoral català (amb una extensió de 580km) rep l’impacte de l’abandonament i acumulació de burilles de cigarretes, envasos de begudes d’un sol ús, vaixella de plàstic (gots, plats, coberts), entre d’altres tipus de residus que afecten directament, per una banda, al paisatge i la salut de les nostres platges i, per una altra, la nostra economia. Només al juliol del 2018, les platges turístiques van acumular una mitjana de 450.000 elements de deixalles diàries per quilòmetre quadrat.

Amb Zero Beach, hem informat a 2.600 persones sobre com podem aconseguir conjutament una Societat #ResiduZero i, a més, s'han extret les següents conclusions:

  • L'existència de platges sense fum pot suposar la reducció del 81% de les burilles a la sorra
  • Amb el foment d'alternatives reutilitzables i l'aplicació d'un incentiu econòmic pel retorn d'envasos de begudes, es pot arribar a reduir de les papereres un 40% d'ampolles i llaunes d'un sol ús.

Veure vídeo