Rezero

Creem coneixement i impulsem idees, normatives i projectes innovadors perquè tant les empreses, les administracions públiques com la ciutadania puguin tenir la possibilitat de gaudir d'un model de producció i de consumcap al Residu Zero, sense matèries tòxiques, ni productes que quedin sense ús.

Actualitat 2014

Neix el Pont Alimentari

PontAlimentari_roda_de_premsa_15.07.2015El dimecres 15 de juliol hem presentat el projecte Pont Alimentari, que impulsem juntament amb Banc de Recursos i que compta amb la col·laboració d'una vintena d’entitats i empreses per aprofitar els excedents del sector de la restauració i del comerç d’alimentació.

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya dóna suport a la iniciativa, a la qual ja s'han adherit empreses com el Grup Bon Preu, Valira o l'empresa de restauració F. Roca.

Nota de premsa Pont Alimentari

Llegeix més...

Guia de Consum Responsable a Sarrià

portada_Guia_comer_verd_Sarri_30rDes de la Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable portem anys potenciant la Xarxa Catalana de Comerços Respectuosos amb el Medi Ambient. Aquesta Xarxa és una eina que aglutina i coordina diferents Xarxes creades arreu de Catalunya amb criteris de prevenció de residus i respecte pel medi ambient.

Aquest 2014 hem volgut acostar-nos a Sarrià per conèixer i promoure les iniciatives comercials que tenen una oferta de productes respectuosos amb el medi ambient i hem elaborat aquesta guia.

Guia de Consum Responsable a Sarrià

Llegeix més...

Guia de Consum Responsable a la Dreta de l'Eixample

portada_eixample_petitaAquest 2014 hem recorregut la Dreta de l'Eixample per conèixer i promoure les iniciatives comercials que tenen una oferta de productes sostenibles i, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, hem fet una guia informativa i de consells dirigits a la població, que pretén millorar els hàbits de consum i alhora difondre aquells comerços que hem identificat com a comerços respectuosos amb el medi ambient.

Podeu cercar els comerços respectuosos amb el medi ambient de la Dreta de l'Eixample aquí.

Guia Comerç Verd Eixample

Llegeix més...

Guia de Consum Responsable a Sant Andreu

portada_2_petitaEnguany hem realitzat el projecte Comerç Verd a Sant Andreu per conèixer i promoure les iniciatives comercials del barri que tenen una oferta de productes sostenibles. Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona hem elaborat una guia informativa i de consells dirigits a la població, que pretén millorar els hàbits de consum i alhora difondre els establiments identificats com a comerços respectuosos amb el medi ambient.

Podeu cercar els comerços respectuosos amb el medi ambient de Sant Andreu aquí.

Guia comerç verd Sant Andreu

Llegeix més...

Taula de debat ‘El reciclatge informal: alternativa ecològica i drets socials’

imatge_nenEl proper 16 d'octubre, a les 18.30h, se celebrarà a Can Batlló la Taula de Debat 'El reciclatge informal: alternativa ecològica i drets socials'.

Aquest acte està organitzat pels grups GAIA-Zero Waste Europe i Groundwork, en col·laboració amb la South-African Waste-Pickers Association (SAWPA) i des de la Fundació hi donem suport.

Aprofitant la visita a Europa d'una delegació de treballadors de la cooperativa de recol·lectors i recicladors, s'organitza aquesta taula de debat per intercanviar coneixements i experiències d'altres iniciatives locals i abordar, de manera col·lectiva, la problemàtica del reciclatge informal.

Descarregar icon cartell acte reciclatge informal (361.04 kB)

 

Llegeix més...

La proliferació d'envasos a La Vanguardia

article.sobreenvasat La problemàtica de la proliferació d'envasos a la societat actual queda reflectida en l'article escrit per Antonio Cerrillo i publicat aquest 23 d'octubre a La Vanguardia.

L'article, basat en una entrevista amb el nostre director d'estudis Víctor Mitjans, recull tota la problemàtica que comporten els hàbits de consum que s'han instaurat a la societat i que comporten que després de comprar les llars quedin envaïdes de residus d'envasos, així com la pràctica desaparició dels envasos retornables.

  icon El cistell d'anar a comprar farcit de plàstic. La Vanguardia (520.91 kB)

icon La cesta de la compra rebosa de plástico. La Vanguardia (515.02 kB)