Rezero

Creem coneixement i impulsem idees, normatives i projectes innovadors perquè tant les empreses, les administracions públiques com la ciutadania puguin tenir la possibilitat de gaudir d'un model de producció i de consumcap al Residu Zero, sense matèries tòxiques, ni productes que quedin sense ús.

icona rezeroLa Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable -Rezero- neix l'any 2005 com una entitat privada sense ànim de lucre i d'àmbit català. Ha estat impulsada per entitats ecologistes i cíviques del país amb el suport i la participació de sectors diversos de la societat civil, les administracions i el món empresarial. 

Volem canviar el model de producció i consum cap al Residu Zero, impulsant accions i polítiques transformadores de prevenció de residus treballant en xarxa amb tots els agents socials i econòmics.

Per aquest motiu cerquem informació i anàlisi, creem coneixement, el socialitzem, dissenyem campanyes innovadores, proposem plans i polítiques transformadores i proposem normatives per una millora en la prevenció de residus.

 
Hem creat i estem impulsant:
bag free
La campanya Catalunya Lliure de Bosses i el 3 de Juliol, Dia Internacional lliure de bosses de plàstic.

comerc verd blanc
El distintiu Comerç Verd és una iniciativa pensada per identificar i donar a conèixer aquells comerços de barri que tenen a la venda una oferta de productes respectuosa amb el medi ambient

nativo online
El projecte Pont Alimentari pretén incidir en la reducció del malbaratament a través d’una campanya d’educació ambiental basada en els valors de la solidaritat i l’aprofitament dels recursos naturals. Ho estem fent conjuntament amb el Banc de Recursos.

coco cap web
Jø Søc Cøcø promou l’estil de vida Residu Zero connectant accions individuals de consum responsable, a partir d’experiències humanes i positives; i apropant la reutilització des d’una vessant empàtica, amb les seves contradiccions, emocions, ganes, desànim, humor, ironia, empenta, etc.

DSEMBRUTA
La campanya Desembruta, converteix els residus en recursos, pretén detectar les zones més afectades del territori i ajudar a invertir la tendència actual de creixement dels residus, disminuir l'abocament il•legal i l'abandonament de residus, fomentant de forma eficaç la reducció de residus, la reutilització i el reciclatge.
 
 
Impulsem:
ecrz
L’Estratègia Catalana Residu Zero és una xarxa a nivell de Catalunya que proposa línies per avançar cap a polítiques cap al Residu Zero.

 ecrz

El principal objectiu del projecte reWINE és demostrar la viabilitat d’un sistema sostenible de recollida, neteja i reutilització d'ampolles de vidre en el sector vitivinícola de Catalunya.

 logo remenjammm web

Remenja'mmm té per objectiu sensibilitzar, tant els consumidors com la indústria de restauració i hostaleria, en la prevenció del malbaratament alimentari tot oferint propostes i accions alternatives per a la seva reducció. 


logo retorna1

Hem impulsat la creació de la plataforma Retorna, que agrupa a 20 entitats que ens hem agrupat per aconseguir el Sistema de Dipòsit i Retorn d'Envasos de Begudes.
 

 

Som membres de:

Mapa Barcelona + sostenible
L’Agenda 21 Local, a Barcelona, es concreta en el programa Barcelona+Sostenible. El marc de referència per al període 2012-2022 consensuat per prop de 800 organitzacions de la ciutat és el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat.

ACR+
Es una red internacional de ciudades y regiones que comparten el objetivo de promover el consumo responsable de recursos y la gestión sostenible de residuos urbanos a través de la prevención en el origen, reutilización y reciclaje.